vineri, 27 septembrie 2013

Sa nu stie majoritatea romanilor ce biciclete sa isi cumpere?!

De curand am avut o revelatie...romanii nu stiu ce biciclete sa-si cumpere. Majoritatea dintre ei nu ies cu bicicletele din oras, nu merg pe trasee neasfaltate sau terenuri accidentate si totusi isi cumpara ceea ce se cheama popular "Mountain bike".
De ce ai cumpara o bicicleta VTT atat timp cat nu iesi din oras cu ea?!
Nu poti ridica coarnele ceea ce te face sa mergi aplecat tot timpul si nu iti permite sa vezi corespunzator masinile, semafoarele...lumea din jur, are rotile mai mici in diametru ceea ce face sa dai mai des din pedale, iar cauciucurile de obicei sunt mai late ceea ce creste frecarea cu asfaltul si iti creste rezistenta la inaintare.
Pe de alta parte exista la aproximativ acelasi pret bicicletele de oras, care intr-adevar nu sunt la fel de "hip", dar sunt net mai practice.

Sunt livrate cu portbagaj si aparatori de noroi, au aparatoare pentru lant si astfel nu te mai murdaresti pe pantaloni de ulei sau nu mai esti nevoit sa iti cumperi clame pentru strangerea pantalonului pe gamba, coarnele se ridica si iti permit sa mergi cu spatele drept marindu-ti astfel aria vizuala. Coarnele incovoiate iti permit sa iei virajele miscand mai putin mainile stanga-dreapta si nu in ultimul rand au rotile mai mari in diametru si cauciucuri mai inguste ceea ce iti micsoreaza considerabil efortul si cantitatea de transpiratie produsa la un simplu drum de acasa pana la servici. Nu e de lepadat nici faptul ca lungimea mai mare a furcii iti permite amplasarea pe ghidon a unui cos care este chiar foarte necesar mai ales daca ai de carat o sacosa cu legume sau o geanta de laptop. De asemeni lipsa ghidounului transversal te ajuta foarte mult la descalaecatul de pe ea(in oras sunt frecvente opririle) pentru ca nu mai esti nevoit sa treci piciorul peste sa ci doar il deplasezi in lateral.
In concluzie eu inca nu imi pot explica motivul pentru care romanii sunt atrasi de VTT ca mustele de lapte neintelegand sa isi cumpere bicicleta in functie de modul de utilizare si nu de aspect sau prestigiul dorit a fi obtinut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu